Kansen voor Kinderen

OVER ONS

Locaties

Huis

Gebouw 360 
Stephensonstraat
Eindhoven

Huis

‘t Spil centrum
Wenckenbachstraat 54
5421 HB Eindhoven

Huis

Edisonstraat 65 
5621 HK Eindhoven

Wie we zijn

Op de vraag ‘Welke kans moet elk kind krijgen?’ zijn diverse antwoorden te bedenken, maar de belangrijkste is voor ons, de kans om de beste versie van jezelf te zijn. Speels, verbindend en kleurrijk, dat is wat ons typeert, zodat kinderen zich kunnen ontwikkelen en kunnen dromen over de toekomst.


Alle kinderen verdienen een kans, maar sommige kinderen hebben ondersteuning in het vinden en realiseren van die kans harder nodig dan anderen. De focus van de stichting Kansen voor Kinderen is dan ook op kinderen die in een achterstandssituatie opgroeien. Echter sluiten wij niemand uit en geloven wij dat juist het contact binnen een inclusieve en diverse groep kinderen, de kinderen ten goede komt die het het hardst nodig hebben.


De stichting Kansen voor Kinderen biedt een naschools programma aan voor deze kinderen, in samenwerking met partners in de wijk en uitgevoerd door vrijwilligers. Het is een programma wat gebaseerd is op een succesvol project van de Buurtonderneming Woensel-West en haar partners. Dit programma is op basis van input van de kinderen zelf, experts, partners en het bedrijfsleven aangevuld tot het huidige aanbod en aanpak.

De pijlers van ons programma

Op een plek waar kinderen elkaar ontmoeten, willen we dat iedereen zich prettig voelt. Zowel de kinderen als de volwassenen die hen begeleiden. Een kant-en-klare aanpak hiervoor is er niet, maar de kern zit wel in het aansluiten bij de basisbehoeften van kinderen. Vooral bij de behoeften op dat moment, want elke dag is anders. Als begeleiding moet je snel en verstandig kunnen reageren op elke situatie en op elk gedrag van kinderen met uiteenlopende karakters en leeftijden. Het uitgangspunt hiervoor ligt in het bieden van een veilige omgeving, genegenheid, waardering en erkenning. In het programma van Kansen voor Kinderen hebben we binnen elke activiteit aandacht voor de pilaren ontdekken, leren, spelen, gezondheid en veiligheid.

Raket

Ontdekken

“Ik ontdek waar ik goed in ben en word daar beter in”

Wereldbol

Leren

“Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren”

Beer

Spelen

“Ik geniet van alle leuke dingen die ik mag doen en uitproberen”

Regenboog

Gezondheid

“Ik weet wat goed is voor mijn hoofd en lichaam”

Bloem

Veiligheid

“Ik mag er zijn en we maken het samen fijn”

Ons team

We zijn een organisatie die vrijwel geheel draait op vrijwilligers. Inmiddels telt het programma Kansen voor Kinderen bijna 200 vrijwilligers, verdeeld over de verschillende programma’s. Deze inmiddels bijna 200 toppers, zijn huurders van woningcorporatie Trudo, een aantal ‘vaste gezichten’ uit de wijk en vrijwilligers die zich via andere kanalen hebben aangemeld en een hart hebben voor de wijk Woensel-West en haar inwoners. Veelal hebben deze personen een achtergrond in de maatschappelijke, creatieve of onderwijs sector.

De programma’s worden begeleidt door een aantal professionals met expertise op het gebied van jeugdwerk, onderwijs, taal, organisatie en coaching.

De organisatie wordt aangestuurd door directeur en tevens wijkbewoner Kristel de Groot, Annemarie (manager) en Paula (algemeen coördinator).

Het driekoppige bestuur, met Yvonne van Mierlo als voorzitter, Ton de Win als penningmeester en Jessie Rutten als secretaris, heeft een hands-on mentaliteit, brengt een bak aan ervaring mee en is zeer betrokken bij de inwoners van Woensel-West.

Gedragscode voor vrijwilligers

Vrijwilligerswerk met kinderen doe je omdat je dat leuk vindt. Zorg daarom dat het ook leuk blijft. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kinderen, ouders en andere vrijwilligers in je team. Ben je er als vrijwilliger van bewust dat je een belangrijke factor bent in de cultuur binnen Kansen voor Kinderen! Je hebt de verantwoordelijkheid om voor de kinderen een zo veilig mogelijke omgeving te creëren, waar iedereen zichzelf mag zijn, op zijn of haar eigen manier. Geef daarom het goede voorbeeld en pas onderstaande gedragsregels toe.
Gedragscode voor vrijwilligers Kansen voor Kinderen

ANBI

Op dit moment is de anbi status in aanvraag.

Vanaf het moment van goedkeuring zijn financiële donaties aan onze stichting aftrekbaar van de belasting. Wanneer we de goedkeuring binnen hebben, publiceren we dat hier op onze website.

Statutaire naamStichting Kansen voor Kinderen
Opgericht1-2-2022
KvK nummer85358916
RSIN863597452
AdresGalileistraat 2, 5621 AE Eindhoven
Contactgegevensannemarie@kansenvoorkinderen.nl
WinstoogmerkDe stichting heeft geen winstoogmerk
BestuurVoorzitter: Yvonne van Mierlo
Penningmeester: Ton de Win
Secretaris: Jessie Rutten
BeloningsbeleidDe bestuurders van stichting Kansen voor Kinderen ontvangen geen beloning anders dan een vergoeding voor gemaakte onkosten. Zij ontvangen ook geen vrijwilligersvergoeding en geen vacatiegeld
ActiviteitenKlik hier
Financiële verantwoordingFinancieel ANBI rapport
ANBI formulierStandaardformulier publicatieplicht ANBI algemeen

Doelstelling ANBI:

 

Samenvatting beleidsplan: