Kansen voor Kinderen

MuziekKLUP

Leer (klassieke)
muziekinstrumenten bespelen,
muziek als uitlaatklep te
gebruiken en vorm een bandje
met leeftijdsgenoten

Uitleg van de activiteit

De MuziekKLUP biedt gratis en laagdrempelige muzieklessen aan kinderen uit Woensel-West en Vredeoord. Heel waardevol, want muziekles helpt kinderen zich creatief te ontwikkelen en te uiten.

De muzieklessen zijn er voor drie leeftijdscategorie├źn: kinderen van 5 t/m 7 jaar, kinderen van 8 t/m 12 jaar en kinderen van 10 t/m 17 jaar.

De jongere kinderen maken eerst kennis met verschillende instrumenten. Daarna kiezen ze een vast instrument of gaan ze met een zangdocent aan de slag. Professionele docenten geven wekelijks les in piano, gitaar en zang.

Voor de oudere doelgroep hebben we de muzieklessen In the Mix. Het doel is het vormen van een bandje en het schrijven/spelen van eigen nummers. Professionele docenten geven wekelijks les in gitaar, bas, drum, toetsen en zang. Je start met individuele lessen. Daarna wordt toegewerkt naar het samenspelen in bandformatie. Misschien heb jij straks wel je eigen band en spelen jullie zelfgeschreven nummers.

Behalve zelf muziek maken, gaan we ons ook laten inspireren. Regelmatig wordt leerlingen de kans gegeven voorstellingen te bezoeken in het Muziekgebouw en het Parktheater.

De eigen vorderingen kunnen leerlingen laten zien op een open podium.

Aandachtspunten voor de ouders

De muzieklessen worden begeleid door professionele docenten die dit vrijwillig doen voor kinderen uit hun wijk. Gezien de kosteloze deelname, hebben gezinnen met een kleine beurs voorrang.

De muzieklessen voor de jongere doelgroep worden aangeboden in samenwerking met Stichting Hengel.

Adres: Celciusplein, Eindhoven
De lessen worden gegeven in de Buurtwerkkamer 360

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
5 t/m 7 jaar
13.00 - 17.00
8 t/m 12 jaar
16.00 - 18.00
10 t/m 17 jaar
19.00 - 21.00