Kansen voor Kinderen

Kindervakantieweek

Een jaarlijks terugkerend
spektakel in de zomervakantie
waar elk kind al een jaar
naar uitkijkt

Een jaarlijks terugkerend spektakel in de zomervakantie waar elk kind al een jaar naar uitkijkt.
De kindervakantieweek (KVW) is een week voor kinderen van 6 t/m 12 jaar uit Woensel West
en Vredeoord! Het grasveld aan de Groenewoudseweg wordt ieder jaar weer omgetoverd tot een kampterrein gehuld in speciaal thema. Bij binnenlopen waan je je al in een andere wereld. Zo’n 100 kinderen uit de wijk schrijven zich jaarlijks in. Samen gaan we ontdekkingstochten maken, de natuur in, waterspelletjes spelen, knutselen, sporten, kampvuuravond houden, een nachttocht beleven en nog veel meer! 

De KVW is van de wijk. Samen bouwen we aan een onvergetelijke vakantieweek voor de kinderen én vrijwilligers. Een zomervakantie vol verhalen en herinneringen voor later, ook voor wie een vakantie niet vanzelfsprekend is. Ons motto is ‘Samen op je best’. In een week vol plezier willen we jou en je talenten laten opbloeien door samen te bouwen aan een onvergetelijke week, op een plek waar iedereen gelijk is.

Onze vrijwilligers zijn goud. Ze begeleiden de groepen, bouwen het terrein, helpen de organisatie met dag-dagelijkse klusjes en zoveel meer. Onder hun ook onze hulpleiding, jeugd van 13 jaar en ouder. Zij zijn extra speciaal. Zij nemen hun eerste stapjes als vrijwilliger en krijgen tussentijds de ruimte om zelf nog jong te zijn.

Als deelnemer, hulpleiding of vrijwilliger… ben jij er in 2024 bij van 29 juli t/m 2 augustus?

Thema 2024: De Legende van Kapitein Salazar 

Hoog boven in het kraaiennest klinkt een waarschuwend lied. Een eeuwenoude legende, die nu opnieuw geschiedt. Een mysterieus piratenschip, nu nog ver op zee. Zet onverminderd koers richting KVW. Wie kent het lot van deze piratenbende? Wie helpt ons met het ontrafelen van kapitein Salazar’s legende?

Uitleg van de activiteit

We hebben dagelijks een gevarieerd programma van 09.30 tot 16.30. Vrijdag stoppen we iets eerder, om 13.00u. Uiteraard na de legendarische schuimparty. Op de woensdagavond is er voor de jeugd van 11 en 12 jaar oud een avondspel. Door de week heen doen we waterspellen, gaan we de natuur in, ontdekken we jouw talenten in workshops en duiken we thema in.

Aandachtspunten voor de ouders en vrijwilligers

  • Kinderen kunnen zich enkel inschrijven voor de hele week
  • Inschrijven? Download, print en vul dit formulier in. Lever het in bij Kids+ samen met het inschrijfgeld in een gesloten envelop. Je kan het formulier ook ophalen bij Kids+ (Edisonstraat 65, Eindhoven). 
  • Inschrijfgeld deelnemer €7,50
  • Inschrijving sluit 17 juni 2024
  • Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via dit formulier 
  • Vragen? Mail naar kvw@kansenvoorkinderen.nl

Adres: op het grasveld aan de Groenewoudseweg

Voor deelnemers:
In 2024 is de KVW van 29 juli t/m 2 augustus

Voor vrijwilligers:
Het opbouw evenement is op 27 en 28 juli en het klusweekend op 29 en 30 juni