Kansen voor Kinderen

Gino’s reis

Gino’s reis

Met trots stellen we Gino aan je voor, een 20-jarige bewoner van Woensel-West die al sinds zijn jeugd actief betrokken is bij Kansen voor Kinderen. Wat begon met het zelf meedoen aan de activiteiten, groeide uit tot een rol als hulpleiding en later groepsleiding. Nu staat hij aan de start van een nieuwe uitdaging: zijn stage als sociaal werker bij Kansen voor Kinderen.

Vandaag troffen we Gino bij het Waterfestijn, waar hij alle kinderen met een glimlach verwelkomde. Je zou niet zeggen dat hij zich de afgelopen weken ook volledig heeft ingezet voor de Kindervakantieweek; Gino bruist nog steeds van de energie. Als we hem vragen waarom Kansen voor Kinderen zo belangrijk voor hem is, zegt hij: “Hier kun je echt kind zijn”. En dat zie je meteen terug in de lachende gezichtjes en rondvliegende waterdruppels om ons heen.

Gino is opgegroeid bij Kansen voor Kinderen. Als kind ging hij naar basisschool ’t Palet en deed hij mee aan activiteiten zoals de Kindervakantieweek, de KookKLUP en de SportKLUP. Door deze ervaringen ontdekte hij wat echt bij hem past. “Kansen voor Kinderen is een vertrouwde plek voor mij, en hier voel ik me in mijn kracht”, vertelt Gino. Hij ziet zichzelf als een echte verbinder en dat komt duidelijk naar voren als hij vertelt over een project dat hij voor zijn studie heeft opgezet. Met trots zegt hij: “ik heb mijn medestudenten enthousiast gemaakt om ook hun steentje bij te dragen tijdens de Kindervakantieweek. Ze konden hier zelfs studiepunten mee verdienen.”

Gino’s betrokkenheid gaat echter verder dan alleen deze initiatieven. Hij wil zijn eigen ervaringen inzetten om de hulpbegeleiding extra te ondersteunen en kinderen dezelfde positieve ervaringen bieden die hem zo hebben gevormd. Voor Gino is Kansen voor Kinderen niet zomaar een club; het is een plek waar hij zichzelf heeft leren kennen en waar hij nu anderen helpt om hetzelfde te doen.

We zijn ontzettend blij dat Gino een onderdeel uitmaakt van deze Klup ?. Mede dankzij hem blijft Kansen voor Kinderen dé plek waar ontdekken, leren, spelen, gezondheid en veiligheid centraal staat.