Kansen voor Kinderen

‘Het Blauwe Huis’ powered by De Klup

Kansen voor Kinderen heeft met Het Blauwe Huis aan de Edisonstraat 70 een nieuwe locatie. Op dit moment wordt er hard gewerkt om het pand om te toveren in een inspirerende plek waar kinderen en volwassenen samen kunnen komen om te leren, spelen, creëren en ontmoeten. 

Een deel van het huidige aanbod van Kansen voor Kinderen verhuist na de zomervakantie naar Het Blauwe Huis. En er zijn plannen om het aanbod aan activiteiten uit te breiden. 

Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rond deze mooie aanwinst voor Kansen voor Kinderen. “Het epicentrum voor kinderen en volwassenen uit de wijk om een leven lang te blijven leren.” 

Een nieuw gezicht, een nieuwe naam. Deze nieuwsbrief is een mooie gelegenheid om mezelf voor te stellen. Mijn naam is Jannie Peters en ik woon sinds 2020 in Woensel-West, in de wijk Vredeoord.

Om mijn wijk te leren kennen, ben ik als vrijwilliger actief binnen de buurtvereniging. Nu mag ik de wijk op een nog grotere schaal gaan leren kennen en dat gaat gebeuren in mijn nieuwe functie als coördinator van Het Blauwe Huis. 

Vrijwilligerswerk is mij niet onbekend. Ik heb onder andere een jaarlijks terugkerend festival georganiseerd (Paperclip Festival in Eersel) en ik heb voor de klas gestaan via de organisatie Humanitas voor het project ‘Gevaarlijk Liefde’.  

Dit deed ik altijd met veel liefde en plezier. Het is een mooie manier om veel mensen te ontmoeten, iets voor de maatschappij te betekenen en je eigen vaardigheden verder te ontwikkelen.  

Ik zie het Blauwe Huis als een heel gaaf project dat mag gaan groeien. In mijn rol als coördinator en aanspreekpunt, is het mijn wens om samen met het bestaande team een plek te creëren waar de kinderen, de ouders, de vrijwilligers, de coördinatoren, maar ook de mensen van buitenaf, zich meteen thuis en geïnspireerd voelen.