Kansen voor Kinderen

Rotonde aan de Edisonstraat wordt tijdelijke bouwplaats!

Twee keer per jaar verandert de rotonde halverwege de Edisonstraat in een heuse bouwplaats. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een echte traditie in de wijk. Onder leiding van Frans Vister gaan kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar een week lang aan de slag om hun eigen droomhuis in elkaar te timmeren Op vrijdag komt de frietkraam langs om 15:00u en mogen ook ouders en vriendjes friet komen eten! 

Wij spraken met Fabienne (19 jaar). Ruim 10 jaar geleden bouwde zij als tiener samen met haar vriendinnen haar droomhuis midden op de rotonde. Nu werkt zij als stagiaire bij KIDS+ en begeleidt zij dit jaar zelf kinderen als vrijwilliger met het bouwen van een huisje. 

Met veel plezier denkt Fabienne terug aan de vele activiteiten die georganiseerd werden in de wijk. Ze was vroeger met iedereen bevriend, wat het extra leuk maakte om met elkaar deel te nemen aan verschillende activiteiten. Ze vertelt: “Bij het huisjes bouwen mag je altijd je eigen gang gaan. Je krijgt een hamer, spijkers en een stuk hout en je mag zelf je huisje bouwen. Het doel was natuurlijk om het mooiste huisje te maken, super leuk!” 

De kinderen die ook aan de slag willen, kunnen zich op maandag 22 april om 12:45u aanmelden bij het Kluphuis (Kids+) aan de Edisonstraat 65. Daarna kan je meteen beginnen! 

Belangrijke oproep: we zijn nog op zoek naar een paar vrijwilligers, die Frans helpen om de bouwplaats (Edisonplein) in de gaten te houden (2 of meerdere dagen) en vrijwilligers die dagelijks even helpen met limonade/koffie/thee schenken (1 of meerdere dagen). Aanmelden mag bij Annemarie via annemarie@kansenvoorkinderen.nl.